VARGA LAJOS

Full text search

VARGA LAJOS
VARGA LAJOS, a gazdasági bizottság előadója: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Asszony! A gazdasági bizottság 1997. február 26-án tárgyalta a gazdasági reklámtevékenységről szóló törvényjavaslatot. Az előadó kiemelte, hogy ebben a törvényjavaslatban több olyan fontos szempontot kell elrendezni, hogy például a reklámtevékenység szabályozott keretek között működhessen, ezenkívül pedig azt szeretné, hogy adott esetben a versenysemlegességet is szolgálhassa ez a törvény.
A vitában hozzászólók - gazdasági bizottságról lévén szó - elsősorban a gazdasággal összefüggő kérdéseket emelték ki, és természetesen egyetértettek az előterjesztővel abban - annál is inkább, mert ebben a munkában ők maguk is részt vettek -, hogy ezt az előterjesztést egy nagyon széles körű szakmai, társadalmi egyeztetés előzte meg, amelynek keretében kialakult a jelenlegi szöveg.
Természetesen mindannyian tisztában voltunk azzal is, hogy itt különböző érdekek ütköznek egymással. Mi elsősorban arra tettük a súlyt, hogy a gazdasági reklámtevékenységben azokat a gazdasági produktumokat lehessen reklámozni, amelyeket egyébként a magyar ipar, a magyar mezőgazdaság állít elő. Természetesen tudjuk azt - és egyet is értettünk a vitában az előterjesztővel a tekintetben -, hogy nem lehet korlátlanul folytatni ezt a reklámtevékenységet, hanem bizonyos korlátok mellett kell ezzel élnünk. Ezt egyébként a szakma képviselői az előzetes egyeztetések során szintén természetesnek tartották, és úgy gondolják, hogy erre rásegítésképpen még az önszabályozás eszközeivel is hajlandók - és tudnak is - élni.
Felmerült a vitában egy olyan kérdés, hogy az előkészítő munkában ez a törvénytervezet vajon puhult vagy keményedett, hiszen a környezetvédelmi szervezetek részéről olyan megjegyzés hangzott el korábban, hogy a gazdasági lobbyk érdeke felpuhította ezt a törvényjavaslatot.
(10.10)
Az előterjesztő a válaszában kiemelte, hogy természetesen lehet így is értékelni, hogy valami puhult ebben a javaslatban, ugyanakkor viszont azok, akik a másik oldalon állnak a reklámozás és a reklámozandó termékek tekintetében, ők viszont úgy értékelhetik, hogy ennél a reklámtörvény-tervezetnél lehetett volna még jobbat is beterjeszteni. Természetesen ezt a vitában mi magunk is megfogalmaztuk, hogy a parlament előtti vitában lehetőség lesz arra, hogy a törvényt jobbítsuk, és ennek a reményében ajánljuk a gazdasági bizottság részéről általános vitára a törvénytervezetet. Köszönöm a figyelmet. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť