DR. KÁVÁSSY SÁNDOR

Full text search

DR. KÁVÁSSY SÁNDOR
DR. KÁVÁSSY SÁNDOR (FKGP): Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! Kétszeresen is nevezetes napja az idei jégtörő Mátyás Szabolcs-Szatmár-Bereg jelenkori történetének. A megyében élő gazdák ugyanis ezen a napon szánták rá magukat, hogy kimennek az utakra, és Rakamazon, Újfehértón, Vaján és Vásárosnaményban eltorlaszolják az utat, hogy így juttassák kifejezésre elégedetlenségüket, hogy nem tűrik tovább, hogy a fejük felett döntsenek róluk, meghallgatásuk és érveik figyelembevétele nélkül. Hitem szerint erről a jövőben is nevezetes lesz.
(22.00)
Újfehértón ez alkalomból két petíciót is írtak, amiket nekem is azzal adtak át, hogy juttassam el a címzettekhez: tudniillik a miniszterelnökhöz, a pénzügyminiszterhez és a földművelésügyi miniszterhez - ez a múlt hétfőn már megtörtént -, továbbá hogy a tisztelt Ház nyilvánossága előtt ismertessem. Az első - tudniillik a miniszterelnökhöz és a két miniszterhez címzett - a kormány agrárpolitikájának rövid, keresetlen szavakkal megírt bírálata.
"Tisztelt szakértő Kormány! - mondják minden kertelés és szépítés nélkül - Önök nem ismerik a mai magyar valóságot, ezt igazolja az is, hogy olyan döntéseket hoznak, amelyek óriási felháborodást és feszültséget okoznak a társadalomban. A kormány nem agrárpárti..."

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť