DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Szabó Iván képviselő úrnak "Az Országgyűlés tekintélyéért" címet viselő napirend előtti felszólalásával kapcsolatban a Független Kisgazdapárt mindenekelőtt hivatkozik arra, hogy a kormány sorozatosan szándékosan felrúgja az alkotmányosságot, a törvényességet, hiszen a törvényeket hatásvizsgálat nélkül terjeszti be, és hiába hívjuk mi fel évről évre például a költségvetés kapcsán a törvényesség be nem tartásának súlyos következményeire a figyelmet, az valóban falra hányt borsónak tekintendő.
(16.20)
Elhangzanak ezek a szavak a Házban, és semmiféle következménye nincs annak, hogy határidőket túllépnek és egyéb törvénysértéseket követnek el. De ne nekem kelljen ezeket a törvénysértéseket felfednem! Hadd utaljak arra, hogy az MSZP-ből a napokban kilépett Aszódi Ilona képviselőtársnőnk rámutatott arra, hogy lelkileg nem tudta elviselni egyrészt azt a tényt, hogy az első nyolc hónapban semmilyen érdemi munkát a parlament nem végzett, mert a kormányzat nem terjesztett elő semmilyen tényleges előrevivő javaslatot, másrészről pedig nem tudta elviselni azt a helyzetet, hogy egy szűk réteg ebben az országban mindent megtehet, a többség pedig semmit.
A kiskőrösi demonstráció kapcsán is a miniszterelnök úr anélkül, hogy megvárta volna, hogy a küldöttség ideérkezzen, már kijelentette (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.), hogy nem fogadja el a javaslataikat. Azt sem tudja, hogy milyen indítványt fognak előterjeszteni holnap, de ő már nem fogadja el. (Az elnök a csengő újbóli megkocogtatásával ismét jelzi a felszólalási idő leteltét.) Ez olyan hatalmi gőg - befejezem, elnök úr -, amely nem való ebbe a Házba, és én úgy gondolom, hogy addig, amíg ilyen hatalmi gőg lesz (Az elnök ismét csenget.), tüntetések is lesznek. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť