DR. LOTZ KÁROLY

Full text search

DR. LOTZ KÁROLY
DR. LOTZ KÁROLY közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Azt hiszem, valamennyire jó hírt tudok mondani, hiszen nem egészen így áll a helyzet. Amellett, hogy az országos területfejlesztési koncepció kidolgozás alatt áll, aminek szorosan vett része a Duna-Tisza közi homokhátság vízpótlása, ugyanakkor a kormány döntött októberben a homokhátság legfontosabb kérdéseiben.
(16.10)
Ilyen mindenekelőtt az úgynevezett monitoring rendszer kialakítása. A monitoring rendszer azért szükséges, hiszen itt egy 52 milliárd forintos beruházásról van szó, amelyhez még egy, mintegy 50 milliárdnyi saját fejlesztés tartozik, tehát összességében egy 100 milliárdos tételről van szó - ehhez egy monitoring rendszer kell -, és döntött az ez évi beruházások kérdéséről.
Amit említett Lezsák képviselő úr, hogy nem szerepel: örömmel jelenthetem, hogy szerepel a '97. évi költségvetésben, tudom, hogy abban a szerény mértékben, ahogy az ország helyzete jelenleg ezt biztosíthatja, de az előkészítésre 320 millió forintos beruházás valósul meg. Ennek műszaki tartalmát egyeztettük az érintett önkormányzatokkal és a Kiskunsági Nemzeti Park igazgatóságával. Itt tartom a kezemben Balogh László megyei elnök úr levelét, amelyben különösen köszöni az alapos szakmai előkészítést, amiben ez részesült. Úgyhogy azt hiszem, hogy ez jó irányba megy.
A cselekvési programot elfogadta a parlament, az országgyűlési határozat alapján múlt év decemberében az illetékes parlamenti bizottság elé terjesztettük, tehát így értendő az elfogadás. A környezetvédelmi bizottság állást fog foglalni; itt van előttem a környezetvédelmi bizottság első félévi programja - rövidesen tárgyalni fogja -, ami ezt tartalmazza. Ez után, ennek alapján születhet meg (Az elnök csengője megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.) az az országgyűlési határozati javaslat, amely után beépülhet mindez a térségfejlesztési programokba.
Tehát kézben van tartva, és valamennyi ön által (Az elnök csengője megkocogtatásával ismét jelzi a felszólalási idő leteltét.) felsorolt minisztérium fontos kérdésnek tekinti. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť