DEMETER ERVIN

Full text search

DEMETER ERVIN
DEMETER ERVIN (MDF): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Elég sűrűn, a parlament előtt felvetődött problémáknál mindig rövid, lakonikus válasz érkezik, hogy miből lehetne megoldani, nincs rá anyagi fedezet. Úgy gondolom, a képviselőtársam által felvetett probléma nem elsődlegesen anyagi kérdés, talán enélkül is el lehetne érni valami eredményt, és talán többen érdekeltek, hisz nem kizárólag kormányzati feladatokról van szó - bár az adóhivatal kormányzati hatáskörbe tartozik, de a társadalombiztosítás már nem és az önkormányzatok szintén nem.
Úgy gondolom, hogy a XX. század végén, a XXI. század küszöbén talán jobban kezelhetők ezek a problémák, hogyha azokkal a számítástechnikai eszközökkel kezelik őket, amelyek erre megfelelő lehetőséget nyújtanak. Én ezúttal ragadnám meg az alkalmat, hogy felhasználjam, és a figyelmüket felhívjam arra a Nemzeti Informatikai Programra, amely már régóta a Ház elé kerülne - ez a gazdasági bizottság egyik indítványa, és mind a mai napig nem került megtárgyalásra -, mert ha ezeket az adatokat is egy integrált rendszer keretében, megfelelően lehetne kezelni, akkor nagyon sok időt lehetne megtakarítani azoknak a kis- és közepes vállalkozásoknak, amelyek energiájukat valóban inkább jobban szeretnék a munkára fordítani, és nem rendelkeznek olyan sok alkalmazottal, akik a sorban állásokat számukra meg tudják könnyíteni.
Ezért - összefoglalva - szeretném felhívni a Ház tisztelt figyelmét, hogy a Nemzeti Informatikai Program a parlament tárgysorozatában van, és arra vár, hogy megtárgyaljuk. Én kérem, aki teheti, segítse, hogy ez minél előbb napirendre kerüljön. Köszönöm. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť