CSÉPE BÉLA

Full text search

CSÉPE BÉLA
CSÉPE BÉLA (KDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Varga Mihály képviselő úr arra a problémára mutatott rá, amely tulajdonképpen a kibontakozásunk egyik rákfenéje - ha szabad így fogalmazni -, éspedig ami a vállalkozások területén megvan: a hivatal packázásai - ezzel a tömör szóval lehetne jellemezni, a hamleti monológból véve.
A vállalkozások fejlődése alapvető nemzeti érdek, alapvető gazdasági érdek, és amikor ilyen nehéz vállalkozási igazolványhoz jutni, akkor valóban nem lehet azt mondani, hogy itt valami nagyon jó környezetben vannak a vállalkozások. Ehhez csatlakozva, és továbbfejlesztve a gondolatot, szeretnék rámutatni arra: a parlamentben évek óta azzal a gonddal küszködünk, hogy tulajdonképpen a szabályok, az adójogszabályok mindig valamiféle pénzügyi igény alapján évenként változnak. Ez is ellene mond annak a fontos követelménynek, hogy lehetőleg valamiféle stabilitás mellett lehessen gazdálkodni és vállalkozni. Viszont nemcsak évenként változnak, hanem kezdünk hozzászokni az év eleji "visszakozókhoz" is. Tehát egy év végén meghozott, vállalkozókat érintő szabály év elején már visszavonásra kell hogy kerüljön, ami mindenképpen negatív jelenség. Ilyen volt a múlt évben az előlegfizetési probléma, az átalányprobléma, az idén pedig a tb-járulék problémája.
Varga Mihály gondolataihoz csatlakozva: mi is elég negatív módon tudtuk értékelni azt a gondolatot, hogy minden egyéni képviselő tízmilliós keretet kapjon valamiféle vállalkozásfejlesztéshez vagy területi igények kielégítéséhez. Úgy véljük, hogy ezt a támogatásrendszert mindenképpen másképpen, alapvetően másképpen kell megoldani; mindenképpen úgy, hogy legyen megfelelő (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) vállalkozásbarát környezet. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť