FILLÓ PÁL

Full text search

FILLÓ PÁL
FILLÓ PÁL (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Igen tisztelt Képviselőtársam! Én nagyon röviden szeretnék csak reflektálni arra, amit Bogárdi képviselő úr az előzőekben említett. Én szeretném a képviselő urat megnyugtatni a tekintetben, hogy a törvénytervezet a már privatizált vizek esetében semmiféle visszamenőleges hatályt nem léptet életbe. Tehát az, aki megvásárolt valamilyen bányatavat, ott természetesen szó nincs arról, hogy a tulajdonjoghoz kötődve ő ne tudná gyakorolni a halászati jogot. Alapjában véve én úgy gondolom, hogy arról van szó, hogy a jelenleg még állami tulajdonban lévő vizek esetében nem lehet ezt a gátat átlépni. Tehát én úgy gondolom, hogy ez a probléma ilyen vonatkozásban nem teljesen valós.
Ahol egy kicsit vitatott a kérdés, az elsősorban az önkormányzatok tekintetében. Én úgy gondolom, hogy ezt itt tényleg végig kell gondolni, de emiatt én nem tartanám indokoltnak az általános vita nem lezárását, hiszen végső soron a részletes vitában is mód van arra, hogy kapcsolódó módosító indítvánnyal, amennyiben szükséges, ezzel a kérdéssel éljünk. Itt nagy kérdés az, hogy az önkormányzati tulajdonba került vizek esetében ezeket a vizeket már privatizált vizeknek tekinthetjük-e, vagy sem. Úgy gondolom, hogy ezt valóban a jogászokkal meg kell konzultálni, de a másik esetben én nem érzem azt a fajta ellentmondást, amit képviselőtársam felvetett. Rengeteg előzetes vita előzte meg ezt a problémát, és azt lehet mondani, hogy ez volt az egyik központi kérdés. Tehát végső soron itt egy olyan javaslat került be, amely egyfajta kompromisszumot tükröz a kétféle álláspont között, és majdnem mindenki számára, legalábbis tudomásom szerint szinte mindenki számára elfogadható volt ez a fajta szabályozás. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť