DR. HOMOKI JÁNOS

Full text search

DR. HOMOKI JÁNOS
DR. HOMOKI JÁNOS (FKGP): Miniszter úr, én inkább úgy ítélem meg az ön válaszát, hogy az elfogadhatatlan, hiszen szerintem önök azért nem intézkedtek, azért nem tettek büntető feljelentést a Vektor ügyében, mert igen sok MSZP-s és SZDSZ-es polgármester kötött szerződést a Vektorral az önkormányzati testület felhatalmazása nélkül. (Mozgás és zaj a kormánypárti oldalon. - Taps az ellenzéki oldalon.) Például a debreceni SZDSZ-es polgármester, pont az ön párttársa, 140 milliós sikerdíjat fizetett ki a Vektornak az önkormányzati testület felhatalmazása nélkül. Ez az egyik.
A másik: feltehetően azért nem intézkedtek, miniszter úr, mert kiderülne, hogy a milliárdokból, amelyeket a Vektor kapott, különböző alvállalkozókon keresztül esetleg különböző pártokhoz juttattak vissza különböző pénzeket - kiderülne! - a júdáspénzből. A Vektor kiváló kapcsolatain keresztül az ÁPV Rt.-nél kivételes eljárásban részesült.
Bakonyi Karola, a VII. kerületi polgármester a sajtóban nyilatkozta, amikor az ÁPV Rt.-nek egy prominens személyiségét kérdezte meg, hogyan juthat hozzá a belterületi földek ellenértékéhez, az illető azt válaszolta, hogy csak a Lovas Petiéken keresztül! Kérem, ez tipikus esete a befolyással való üzérkedésnek! Tipikus esete!
Megdöbbentő, hogy a Vektor 18 milliárd forint birtokába jutott a közvagyonból, az önkormányzati vagyonból, és a belügyminiszter Pilátus módjára mossa kezeit. Elképesztő, kérem! Jogállamban, demokráciában ilyen a világon nincs! (Zaj a kormánypárti oldalon. - Közbekiáltás: Miről beszélsz te?) Minden ellenőrzés nélkül az MNB-bankszámláról kiutaltak a Vektornak 18 milliárdot. Ez elképesztő!
A világ más országában, demokráciájában ezért súlyos börtönbüntetés járna, még a miniszternek is! (Mozgás és zaj a kormánypárti oldalon. - Közbeszólások: Hogy hordhatsz össze ennyi hülyeséget!? Nem a tárgyról beszél, tessék figyelmeztetni!) Az MNB-től - költségvetési jóváhagyás nélkül - kifizettek a Vektornak 18 milliárdot. Ez hűtlen kezelést valósít meg az MNB részéről és az ÁPV Rt. részéről is (Folyamatos zaj. - Közbeszólások. - Az elnök a csengő megkocogtatásával figyelmeztet az időkeret leteltére.), tudniillik az alkalmazottak az önálló intézkedésre jogosult munkatársak voltak az ÁPV Rt.-nél. (Zaj.)
Én nem tudom elfogadni (Az elnök kikapcsolja a képviselő mikrofonját.) a miniszter úr válaszát az általam elmondottak miatt.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť