VARGA MIHÁLY

Full text search

VARGA MIHÁLY
VARGA MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Sajnálom, hogy a kultuszminiszter úr ma ismét nincs a körünkben: elég ritka vendég a parlamentben, talán hogyha sűrűbben venne részt ezekben a vitákban, akkor jobban ismernénk azt, éppen mi a művelődési minisztérium álláspontja. (Bauer Tamás: És a Fidesz-frakció hol van? - Dr. Avarkeszi Dezső: Huú, de sok fideszes van itt! Egy emberként itt vannak! - Közbeszólások.)
Tegnap Pokorni Zoltán kollégám hívta fel napirend előtt arra a figyelmet, hogy milyen lehetetlen állapotot teremtett a kormány magatartása ebben a kérdésben. Egyre több jel utal arra, hogy a kormány ebben a kérdésben is időhúzásra játszik, és azokat a feszültségeket, amelyek a felsőoktatásban megjelennek, valamilyen módon időhúzással próbálja eltüntetni.
A mai lapok beszámolnak arról, hogy a felsőoktatási dolgozók szakszervezete milyen pontokon tartja hibásnak ezt a fajta kormányzati magatartást. A szakszervezet elnöke elmondja, hogy a három hete folyó megbeszéléseken a kormány részéről semmilyen új elem nem merült fel a probléma kezelésére; elmondja továbbá azt is, hogy a kormány részéről (Sic!) cáfolja azokat az álláspontokat, véleményeket, amelyek szerint a felsőoktatás bőségesen el van látva, irigylésre méltó helyzetben van.
Sajnálattal kell megállapítanunk, hogy annak idején, amikor miniszterelnök úr egy külön sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a modernizációs program elkészült, és ennek két alapeleme van: egyrészt a mezőgazdaság, másrészt pedig a felsőoktatás; és erre alapozva próbál a kormány valamilyen kitörést elérni, ebből a két pontból egyik sem valósult meg, a kormány mozgása mind a két területen ellentmondásos, sőt, rossz. Úgy tűnik, hogy a mezőgazdaság után az oktatás, a felsőoktatás lesz az a pont, ahol a kormány újra hibázik, újra konfliktusokba, értelmetlen válságokba keveredik. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť