DR. SZABÓ IVÁN

Full text search

DR. SZABÓ IVÁN
DR. SZABÓ IVÁN (MDNP): Tisztelt Elnök Asszony! (Dr. Surányi György felé fordulva:) Tisztelt Elnök Úr! A válaszban - nyilvánvaló módon - a feltett kérdések teljességére nem lehetett kifejteni azokat a helyzetekre vonatkozó megoldásokat, amelyekre a kérdések irányultak. Tény azonban, hogy 20 milliárd forint vásárlóerő váratlan kiszaladása a bankokból azért érintheti az egész magyar pénzkínálatot, tehát a jegybanknak itt igen is van befolyásolási tevékenységi lehetősége.
Másrészt arra vonatkozólag nagyon komoly aggályaim vannak, hogy miközben az állampolgárok tízezrei tudtak arról, hogy itt fizetési problémák lehetnek, és sorba álltak, a Nemzeti Bank nem kapott erről információkat, ezért nem tudott előzetesen lépni ebben az ügyben. Ezért éppen a jegybankról szóló törvény 41. §-ának (1) bekezdése alapján tisztelettel fogja kérni a Demokrata Néppárt, hogy az ott szereplő előírásnak megfelelően az Országgyűlés eseti tájékoztatást kérjen arról, hogy ezek a kérdések hogyan oldhatók meg a jövőben, hogy fel tudunk-e készülni ilyen helyzetekre. Köszönöm szépen. (Taps az MDF és az MDNP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť