DR. SURÁNYI GYÖRGY

Full text search

DR. SURÁNYI GYÖRGY
DR. SURÁNYI GYÖRGY, a Magyar Nemzeti Bank elnöke: Köszönöm szépen. Természetesen 20 milliárd forint nem kis pénz, hozzá kell tennem azonban, hogy a pénzügyi rendszer szempontjából 20 milliárd forintnál lényegesen, sokszorosan nagyobb összegek forognak naponta és hetente a magyar gazdaságban. Ebből a szempontból tehát ez más megítélés alá esik.
Hozzá kell tennem azt is, hogy természetesen azok a betétesek, akik kivették a pénzüket, nem az üzletbe rohantak elkölteni ezt a pénzt, hanem a mellette lévő bankfiókba, úgyhogy ott mint betét, ez megjelent, makrogazdasági szinten ennek következtében tehát többlet-vásárlóerő nem ment ki. Úgy gondolom, hogy a jelenleg rendelkezésre álló monetáris politikai eszközök képesek arra, hogy egy ilyen esetben a többlet keresletet semlegesítsék.
Azt hiszem, hogy ebből a szempontból viszonylag nyugodtak lehetünk, a kamatszínvonal alakulása azt igazolja és azt mutatja, hogy az a pótlólagos kereslet, ami megjelenhetett, a rendszeren keresztül kicsapódik - sterilizálódik, ha úgy tetszik -, ebből a szempontból tehát a közönséget kár nem érte.
Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť