KELETI GYÖRGY

Full text search

KELETI GYÖRGY
KELETI GYÖRGY honvédelmi miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársam! Az, hogy egy sejtelmes válasz jelenik meg egy újságban, még nem jelenti azt, hogy törvénysértés történt. Azt gondolom, a dolognak az a lényege, hogy a kormány határozatban engedélyezte a Honvédelmi Minisztérium számára száz darab T-72-es harckocsi beszerzését, és forrásul az értékesítésre kerülő, feleslegessé váló honvédségi ingatlanok eladásából származó bevételt jelölte meg.
Ennek megfelelően a Honvédelmi Minisztérium bizományosi szerződést kötött az ÁPV Rt.-vel a harckocsik vételárának megfelelő ingatlanportfólió értékesítésére. A bizományosi megállapodás tartalmazza azt is, hogy 1997 márciusában a szerződő felek áttekintik, hogy milyen ingatlanok kerültek és milyen értékben eladásra, és ennek megfelelően, ha kell, kiegészítik ezt a portfóliót. 1998. szeptember 30-án pedig ebben az ügyben egy végleges elszámolás történik.
A közelmúltban áttekintettük: az eddig felajánlott 47 átadott ingatlanból csak 29-re érkezett ajánlat, és ezekből az ajánlatokból 15 minősült elfogadhatónak. Ezért a közeljövőben újabb 30 ingatlant tartalmazó portfóliót ajánlunk fel az ÁPV Rt.-nek, amelyben nagyobb értékű ingatlanok is lesznek, és a jövő év szeptemberéig meg fogjuk tudni tenni az elszámolást.
Az, hogy harckocsit kellett-e beszerezni vagy a repülők kiképzésére kellene fordítani a pénzt, azt gondolom, olyan kérdés, hogy mind a kettőre szükség volt. Kecskeméten az elmúlt hétvégén a repülőnapon bebizonyosodott, hogy a magyar pilóták is kiválóan képesek feladataik ellátására, hiszen az ott jelen lévő 350 ezer ember láthatta mind a MiG-21-es, mind a MiG-29-es magyar pilóták bemutatóját.
Azt gondolom, hogy a honvédség most egyensúlyoz abban, hogy a viszonylag kis költségvetését mire tudja felhasználni.
(13.50)
A harckocsikra is szükség volt, de a repülőkiképzésre is szükség lesz, ennek érdekében végezzük a munkánkat. Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť