DR. KÖVÉR LÁSZLÓ

Full text search

DR. KÖVÉR LÁSZLÓ
DR. KÖVÉR LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! 1996. május 7-én azonnali kérdést tettem fel önnek, amelyben azt kérdeztem, hogy milyen törvényi felhatalmazás alapján döntött a kormány száz darab T-72-es harckocsi beszerzéséről, illetve a beszerzéssel és annak 3000-es titkos kormányhatározatban eldöntött, az ÁPV Rt. megelőlegezett fizetésére alapuló finanszírozásával milyen törvényeket sértett.
A miniszter úr a válaszában akkor leszögezte, hogy jogszerű volt a harckocsik megvásárlása. A Világgazdaság 1997. április 22-ei számában ezzel szemben Kovács Árpád úr, az ÁPV Rt. elnöke a lap azon kérdésére, hogy vajon a 2,7 milliárdos megelőlegezés nem sérti-e az államháztartási törvényt, így válaszolt: "Ezt az ügyletet az előző garnitúra csinálta, mi végrehajtjuk." Ez a válasz, miniszter úr, az én értelmezésemben finom megfogalmazása annak, hogy igen, sérti, és ezzel többek véleményét osztani látszik Kovács Árpád úr.
Ezek után kérdezem, mi ebben a kérdésben végül is az igazság. Ki és miből fizeti a T-72-esek árát? És mi történik a törvénysértőkkel?
Végül, miniszter úr, nem lett volna-e az ön megítélése szerint hasznosabb, ha ezt a 3 milliárd forintot a repülő-hajózó állomány kiképzésére, repülési idejének növelésére fordítják annak érdekében, hogy legalább a repülésbiztonsághoz szükséges mintegy 80-100 órányi repülési időt teljesíteni tudják?
Várom válaszát. (Taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť