DR. SZÁJER JÓZSEF

Full text search

DR. SZÁJER JÓZSEF
DR. SZÁJER JÓZSEF (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Szeretném bejelenteni, hogy a Fidesz-Magyar Polgári Párt nem támogatja azt, hogy a nyugdíjcsomagot általában, de annak egyes részeit is korlátozott időben tárgyalja meg az Országgyűlés. Ez egy ilyen nagy horderejű, ilyen hosszú időre szóló és a polgárok életét ilyen mértékben meghatározó javaslat esetén nem megengedhető, és azt gondolom, egyértelműen arról szól, hogy a kormánypártok választási kampányuk részének tekintik ezeknek a törvényjavaslatoknak a gyors megtárgyalását.
Mi valamennyien tudjuk és az eddigi kormánypárti megnyilvánulásokból világos volt, hogy önök a nyugdíjcsomag megtárgyalására szánt időt mindenképpen elvesztegetett időnek tekintik, mert azt szeretnék, hogy a kormánynak az egyébként hibás és rossz javaslata úgy, változás nélkül vagy nagyon minimális változással kerüljön elfogadásra az Országgyűlés által. Azt gondolom, hogy téves ez az elképzelés, mert a demokráciában fontos, hogy a kérdéseket alaposan meg lehessen vitatni, valamint az is fontos, hogy ilyen nagy horderejű kérdésekben a polgárok megfelelő tájékoztatása mellett és nyilvánossága mellett lehessen ezekről a kérdésekről beszélni.
Ennek következtében a Fidesznek az a javaslata és azt volt korábban is a javaslata - ebben az ellenzéki pártok is egyetértettek -, hogy az úgynevezett nyugdíjcsomagnak a tárgyalása kezdődjön el a nyári ülésszakban, és ezen túl folytatódjon, alapos megvitatásra kerülhessen sor. Ez azért szükséges, mert az önök, a kormány által benyújtott nyugdíjtörvény rossz, hibás koncepcióra alapul, és ennek kijavítására nem elegendő az a három hét, amit a kormány erre a kérdésre szánt.
Éppen ezért a Fidesz részéről szeretném bejelenteni, hogy a tízórás időkeretben történő tárgyalást ebben az esetben nem támogatjuk, és mivel a Fidesznek nem érdeke, hogy megszülessen ez a határozat, ezért a Fidesz jelen lévő képviselői a gombot sem fogják nyomni... (Derültség, zaj a kormánypártok padsoraiban.) ...nem fogják megnyomni a gombot, ennek megfelelően nem járulunk hozzá ahhoz, hogy időkeretben és statáriális eljárásban tárgyalják meg ezeket a törvényeket.
Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Nagy zaj.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť