BURÁNY SÁNDOR

Full text search

BURÁNY SÁNDOR
BURÁNY SÁNDOR (MSZP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Az MSZP-frakció nevében én sem tartom méltánytalanul kevés időnek azt, amit a nyugdíjreform vitájára szánunk. Úgy gondolom, kompromisszumkészségünket tanúsítottuk akkor, amikor belementünk a törvénycsomag tárgyalásának megbontásába, amikor felemeltük a tárgyalásra szánt időkeretet.
Ami miatt mi a magunk részéről ragaszkodtunk a július közepi elfogadáshoz, az két ok volt. Az egyik, hogy elegendő időt kell adni a társadalomnak a törvényre való felkészüléshez; a másik: a költségvetési törvény és az adótörvények előkészítése feltételezi, hogy mindazok az összefüggések, a nyugdíjemelés mértékének költségvetési kihatásai, a járulékok csökkentésének kihatásai, a járuléktörvényre vonatkozó kihatások ismertek legyenek ezen törvényjavaslatok előkészítésének fázisában is.
Ezért tartottuk ezt a kérdést fontosnak, minden másban kompromisszumkészek voltunk. Sajnálom az ellenzéki pártok most elhangzott nyilatkozatait. A magunk részéről szeretnénk, ha ebben a vitában az ellenzék képviselői részt vennének. Persze ehhez két feltételt teljesíteniük kell; az egyik, hogy vegyenek részt az ülésen, a másik pedig, hogy legyenek érveik hozzá. Köszönöm szépen a türelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť