LÁNYI ZSOLT

Full text search

LÁNYI ZSOLT
LÁNYI ZSOLT (FKGP): Tisztelt elnök Asszony! Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! Kormányunk általában, ha nem tud úrrá lenni a feladatán - és egyre látható, hogy az alappal probléma van, és jelentős hiány mutatkozik -, akkor a legősibb és a legkevésbé európai módhoz fordul: a lakosság újabb megsarcolásához. Gondolta, hogy ha hiányunk van az alapoknál, akkor a lakosság újra befizeti azt, amit mi - a két percben nincs időm elmondani, meg nem is tudom pontosan, hogy milyen hibák miatt történik, mert hisz az egészségügynek adott támogatás és a társadalom adóztatása az egyik legmagasabb Európában, ugyanakkor az ellátás igen alacsony fokon áll, de erre nincs idő kitérni. Tehát a sarcolás módszeréhez fordul, és a már agyonsanyargatott lakosságtól még egy kicsit el akar venni. Tudvalevő, hogy ha a kormány önmagától erre nem ébredne rá, és ezt nem tudná fölmérni, akkor az ellenzék több ízben fölhívta mind a kormány, mind a tisztelt kormánypárti képviselők szíves figyelmét, hogy az alkotmánnyal nem összeegyeztethető. Ez egészen biztosan nem állja meg a helyét.
Ők reménykedtek abban, hogy hátha átmegy, de nem ment át. Nemcsak a Bokros-csomagnál, ennél az utolsónál is. Ez egy fiaskó. A miniszterelnök úrnak csütörtökön ezt is el kell mondani a sajtótájékoztatón, hogy hanyadik olyan törvény, amelyet megszavaz a többség, és az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek tartja. Az alkotmányt azért figyelembe kell venni mindenkinek! (Moraj a kormánypártok padsoraiban.) Nemcsak az állampolgárnak, a kormányzatnak, a képviselőknek, mindenkinek figyelembe kell venni az alkotmányt!
Úgyhogy azt hiszem, bizony, pótköltségvetés kell, bizony, el kell azon gondolkozni, hogy a belső stabilitás is fontos, és nemcsak a külföldi újságokban leíratott siker, amely a gazdaságra vonatkozik, s amelyet Horn hetek-hónapok óta kampányszerűen állandóan emleget.
Köszönöm a figyelmüket. (Dr. Homoki János tapsol.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť