DR. PUSZTAI ERZSÉBET

Full text search

DR. PUSZTAI ERZSÉBET
DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Elsőként is azt gondolom, szerencsés volna, ha tisztázná a kormány és a kormánypárti frakciók, hogy Szabó Zoltán államtitkár úr a mindenkori felszólalásaiban innen, az államtitkári székből a kormány álláspontját képviseli, avagy a sajátját.
(8.40)
Mert a saját álláspontjával nem állhat fel a parlamentben, csak a kormányéval mint kormánytag. Ez egy nagyon fontos kérdés, azt hiszem, érdemes volna tisztázni, hiszen sok alkalommal előfordult már hasonló jellegű és stílusú megszólalás.
Én egyébként Sepsey képviselőtársamhoz szeretnék kapcsolódni, és kiemelni abból egy elemet, ami véleményem szerint rendkívül fontos. Az, hogy a képviselő mennyire tudja felelősen betölteni a feladatát, nagyon sok tényezőn múlik. Múlik például a parlament munkaszervezésén, és ezzel kapcsolatban nagyon komoly problémák vetődnek fel.
Tisztelt Képviselőtársaim! Az elmúlt években menetrendszerűen, általánosan - és nem csak a költségvetési viták idején - fordul elő, hogy a plenáris ülés idejében, azzal párhuzamosan bizottsági ülések folynak. Most itt folyik a nyugdíjreformról szóló hatalmas és nagyon fontos csomag vitája, eközben egész nap például alkotmányügyi bizottsági ülés lesz. Hogy tudja a képviselő betölteni a feladatát? Nem lehet egyszerre itt és ott.
Tisztelt Képviselőtársaim! Ez nagyon fontos probléma, és el kellene ezen gondolkozniuk, hogy mennyire szerencsés ez a szervezés. Lehet persze vállat vonni erre, és azt mondani, hogy nem érdekes. De gondolkozzanak el, mennyire lehet felelősen betölteni egy képviselőnek a feladatát. Ide tartozik az is, hogy mennyire lehet felelősen betölteni a feladatát úgy, hogy egy héttel előtte tudja meg, hogy a következő héten négynapos ülés lesz-e avagy három. Mennyire lehet felelősen betölteni a feladatát, ha egy héttel vagy pár nappal törvények kézhezvétele után már nyilatkoznia kellene arról, hogy mi a véleménye erről a törvényről? Ezek nagyon fontos kérdések, tisztelt képviselőtársaim, tanácsos volna, ha végiggondolnák, mit lehet ezen változtatni.
Köszönöm figyelmüket. (Taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť