DR. HOMOKI JÁNOS

Full text search

DR. HOMOKI JÁNOS
DR. HOMOKI JÁNOS (FKGP): Tisztelt Képviselőtársaim! Én viszont értem Sepsey Tamás napirend előtti felszólalását... (Derültség a bal oldalon.), és teljes egészében azonosulni tudok vele, egyetértek vele. Sőt, két dologgal szeretném kiegészíteni. Megítélésem szerint az országgyűlési képviselő felelőssége kettős irányú. Egyrészt, amit Sepsey Tamás elmondott az eskü vonatkozásában: az országgyűlési képviselőt kötelezi az esküje; másrészt a választóinak tett ígéretei vonatkozásában, tisztelt képviselőtársaim, nagyon nagy felelősség terheli az országgyűlési képviselőt.
Köztudomású, hogy a 207 főt számláló Magyar Szocialista Párt képviselőcsoportjából 149 egyéni országgyűlési képviselő jutott be a parlamentbe. Annak idején, 1994-ben ezek a képviselők fűt-fát ígértek, a 3,60-as kenyértől kezdve... (Felzúdulás a bal oldalon.) mindent, lesz tejjel-mézzel folyó Kánaán ebben az országban. Most gondolkodjon el ez a 149 egyéni képviselő, hogy ígéreteikből mi teljesült! Az, hogy egy demokráciában a demokrácia intézményrendszere milyen fejlett, hogy alakult ki, és azt a lakosság hogyan ismeri el, az azt mutatja, hogy a választásokon győztes pártok választási ígéreteikből mit, mennyit teljesítettek. Kérem, én a televíziónézőkre és a rádióhallgatókra bízom, hogy ez a kormánykoalíció a választási ígéreteiből mit teljesített.
Még egy momentum, tisztelt képviselőtársaim: ha majd elmennek az választókörzetükbe az egyéni választókerületekben győztes képviselők, és számot adnak választóiknak az ígéreteikről, kíváncsi leszek, hogy mi lesz a választóik véleménye a hároméves munkájukról, amit ebben a parlamentben töltöttek.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť