BAUER TAMÁS

Full text search

BAUER TAMÁS
BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök asszony. Engedjék meg, hogy visszatérjek Sepsey Tamás napirend előtti felszólalására... (Közbeszólások: Helyes! - Taps a kormánypártok padsoraiban.), amiről ez a vita folyik.
Sepsey Tamás képviselőtársunk a képviselői felelősségről beszélt, s ennek kapcsán szemrehányást tett két szocialista párti képviselőnek azért, hogy lemondott mandátumáról az összeférhetetlenségi törvény miatt. El kell mondanom, tisztelt képviselőtársaim, hogy egyiküknek a televízióban én is szemrehányást tettem akkor, amikor elvállalta a gazdasági funkcióját képviselőként, és szemrehányást tettem, amikor lemondott erről a funkcióról, mert én egyetértek az összeférhetetlenségi törvénnyel. De meg kell mondanom, képviselőtársaim, ha Sepsey Tamáson és a Magyar Demokrata Fórumon múlik, akkor egyiküknek sem kell lemondania a tisztségéről, mert ők nem szavazták meg ezt a törvényt, mint ahogy az ellenzéki pártok nem szavazták meg ezt a törvényt. Ők tudták, hogy a szocialista frakcióban jó néhányan lesznek, akik ezt nem szavazzák meg, és tudták, az ő szavazatukon múlik, hogy meglesz-e ez a törvény, hiszen így is összesen három szavazaton múlott, hogy meglett.
Tudom, Sepsey Tamás azt mondja, hogy mert nem elég erős ez a törvény. (Dr. Sepsey Tamás bólogat.) Nos, el szeretném mondani, hogy a rend, biztonság és gyarapodás jelszavát a Magyar Demokrata Fórum kormányon úgy értelmezte, hogy olyan rendet alakít ki, amikor oly módon nyújt biztonságot és gyarapodást saját országgyűlési képviselőinek, hogy tucatszámra juttatja őket felügyelőbizottsági pozícióhoz. (Derültség.)
Tisztelt Képviselőtársaim! A Magyar Demokrata Fórum százhatvanvalahány képviselője nem került olyan dilemma elé, hogy lemondjon vagy ne mondjon le, mert ők nem voltak hajlandók elfogadni a szabaddemokraták által 1991-ben előterjesztett összeférhetetlenségi törvényjavaslatot, noha három évük volt rá mint legnagyobb kormánypártnak, mert nem akarták, hogy saját képviselőik olyan dilemma elé kerüljenek, mint az a néhány szocialista képviselő, akit ez a probléma érintett. Igen: rend, biztonság, gyarapodás, Sepsey Tamás, ezt jelentette önöknek kormányon ez a jelszó.
Köszönöm szépen, tisztelt képviselőtársaim. (Nagy taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť