UNGÁR KLÁRA

Full text search

UNGÁR KLÁRA
UNGÁR KLÁRA (SZDSZ): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony, és elnézését kérem, teljesen igaza van, mert az utolsó pillanatban vagy azután nyomtam meg a gombot.
Pusztai Erzsébet megkérdezte, hogy a 15 év miért szerepel az új törvénytervezetben. Ezt a kérdést kicsit kibővíthetjük. Pusztai Erzsébet az előző ciklusban a Népjóléti Minisztérium államtitkára volt, és valószínűleg emlékszik rá, hogy az akkor, illetve még ma is hatályban levő '75. évi II. törvény is egy 15 éves elévülési időben... (Közbeszólás: Feléledési idő!), tehát feléledési időben gondolkodik. Tehát nagyon régóta a magyar jogban ez a 15 év az az időszak, amikor a jogokat érvényesíteni lehet, fel lehet éleszteni. Kérdésem önhöz az, hogy vajon az előző ciklusban ezt a feléledési időszakot miért nem hosszabbították meg, miért nem gondolkodtak abban, hogy kiterjesszék.
Kis Gyulának is, Kis Gyula József képviselő úrnak is - ma tanultam, hogy ez a teljes neve - szeretnék valamit mondani. Azt gondolom, ha nagyon sokszor mondunk el valamit tévesen, az attól még nem lesz igaz. Ez a törvénytervezet azt tartalmazza, hogy aki szerezni szeretne plusz szolgálati éveket és meg akarja fizetni a gyes ideje alatt, annak lehetősége van erre. De ha egy vasat sem fizet, akkor is a szolgálati éveinek száma gyermekenként kettővel növekszik. Ha nem fizet, akkor is. Azt gondolom, nagyon sokszor lehet a Magyar Nemzet című napilapra hivatkozni, nagyon sokszor el lehet mondani, hogy minden gyeses kismamának 5 ezer forintot kell fizetni, de nem igaz. Nem kell. Lehet. S ha fizet mondjuk két évig 5 ezer forintot, akkor egy gyerek után már négy éve lesz és nem kettő év. (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Így igaz! - Ez bizony igaz.)
Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť