MÁDI LÁSZLÓ

Full text search

MÁDI LÁSZLÓ
MÁDI LÁSZLÓ (Fidesz): Gaál Gyula és Takács Imre képviselőtársam számára megemlíteném azt, hogy az átláthatóság... - én nem dicsértem ezt a jelenlegi rendszert! Az elején elmondtam azt, hogy ez a jelenlegi rendszer több sebből vérzik, és ezért reformra van szükség. Ezzel mindannyian egyetértünk. A reform módja és a tartalma az, amiben komoly viták vannak. Én azt gondolom, hogy ez egy konstruktív vita, legalábbis annak kéne lennie, más társadalomképben gondolkodunk részben, és más módszereket tartunk célravezetőnek ahhoz, hogy pozitív forgatókönyv, pozitív jövőkép létezzen.
Hogy mennyire átlátható ez a rendszer, Keller képviselőtársammal most történt egy nagy vita az özvegyi nyugdíjak kapcsán. Itt a szakértő képviselők sem értik pontosan, hogy miről van szó, és meggyőződésem szerint a parlamenti képviselők zöme nincs tisztában egy csomó olyan részletkérdéssel, amivel egyébként a társadalom egészének kellene tisztában lenni akkor, ha felelősen akar dönteni majd, hogy például milyen típusú jogosultságokat kap, és milyen lépéseket kell tenni neki azért, hogy a legjobban járjon.
Nekünk van pozitív elgondolásunk arról, hogy mit szeretnénk. Tehát már többször elmondtuk, hogy milyen hárompillérű nyugdíjrendszert szeretnénk, ez dokumentálhatóan parlamenti jegyzőkönyvekben, választási programokban, és számos helyen megtalálható, tehát van jövőképünk arról, hogy mit kellene tenni ebben a társadalomban. Tisztában vagyunk ennek a problémának a súlyosságával és a komplexitásával, de azt gondoljuk, hogy a jelenlegi intézkedések közül számos ebben a reformban nem éri el a kívánt célt, és a célok egy részével sem tudunk egyébként azonosulni.
Azt gondolom, hogy ezt tartalmilag kell megvitatni, és erre mi nyitottak vagyunk. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť