MÁDI LÁSZLÓ

Full text search

MÁDI LÁSZLÓ
MÁDI LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm, elnök asszony. Sorjában néhány megjegyzést hadd tegyek Kertész Istvánnak, aki, azt hiszem, most éppen kiment a teremből. Amit ő idézett, az nem ellenérv volt kisgazda képviselőtársam mondandójára, ugyanis kötelező tőkefedezeti rendszer Európában nem nagyon létezik, és amiket ő mondott, azok magánnyugdíjpénztárak és szabadon választott nyugdíjpénztárak voltak, tehát ilyen értelemben az ő ellenérve ténybelileg nem mond ellent annak, amivel vitatkozni szeretett volna. Ez egy komoly hiányosság.
Takács Imre képviselőtársamnak, hatásvizsgálatok témakörben. Készültek hatásvizsgálatok, ám az ellenzék azt mondja, ez nem elegendő ahhoz, hogy tényleg a téma komplexitását és rendkívül sok kisugárzását részleteiben is fel tudjuk mérni. Példa erre egyébként a kormányzathoz közel álló társadalombiztosítási önkormányzati képviselők tévében és máshol is elmondott véleménye, ami éppen ezt mutatta, hogy a kormány számításaival nem tudnak egyetérteni, és tévesnek látják. Azt gondolom, itt számos ilyen dolog fog még kiderülni, és ki fog derülni az is, hogy jónéhány vizsgálatnak híján vagyunk még.
Göndör István képviselőtársamnak pedig annyit mondanék, hogy ma még nagyon minimális - egyetértve Aszódi Ilona Katalin képviselőtársammal - az a rendelkezésre álló, tudatosult ismeretanyag a társadalomban a jövőbeni nyugdíjrendszerről, amelyet ez a kormánykoalíció kíván bevezetni. A közvélemény-kutatási adatok is bizonyítják, hogy az új nyugdíjrendszer sajátosságaira vonatkozóan ma még a társdalomnak igen erős kisebbsége van csak nagyvonalakban is tisztában az új rendszer következményeivel, ami, azt gondolom, hogy rendkívül drámai és negatív hatásokkal fog járni. Ezt az információhiányt nem lehet néhány hónap alatt letudni. A kormánykoalíció elmulasztotta az elmúlt néhány évben ezeket az intézkedéseket megfelelően a közvéleménnyel ismertetni, és ezért a társadalmi ismertsége, megalapozottsága nincsen meg ennek a csomagnak.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť