KÓSA LAJOS

Full text search

KÓSA LAJOS
KÓSA LAJOS (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnöknő. Tisztelt Ház! Tisztelt Lukovics Képviselőtársam! Azt hiszem, a polgári szociálpolitikát úgy meghatározni, hogy az egyenlő a szociális szempontok lehető legteljesebb visszaszorításával, éppen arra utal, hogy talán nem minálunk uralkodik szellemi káosz, hanem valahol máshol, ahol a polgári szociálpolitikát ezzel a gondolkodásmóddal azonosítják.
A mi elképzeléseink szerint éppen az lenne a lényege egy lehetséges másfajta szociálpolitikának, hogy a polgárokat - akiket ezek az intézkedések, reformok érintenek - a személyes döntéseiken keresztül mintegy felelőssé is tegye annak érdekében, hogy a szociális ellátásban, így a nyugdíjellátásban milyen döntéseket hoznak. Ez azonban nem egyenlő azzal, hogy olyan intézményeket vezetünk be a nyugdíjreformba, amelyek nem választhatóak, hanem kötelezőek; erre teszi a hangsúlyt. Éppen ezért a mi bírálataink a kötelezőség mellett a reformnak az előkészítettségére, megalapozottságára, kiszámíthatóságára vonatkoznak. Azt hiszem, teljes félreértése a mi bírálatunknak az, amit ön a mi szavainkból kiolvasott, úgyhogy engedje meg, hogy ez ellen tiltakozzam.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť