KERTÉSZ ISTVÁN

Full text search

KERTÉSZ ISTVÁN
KERTÉSZ ISTVÁN (MSZP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Bernáth Varga Balázs két megjegyzését szeretném korrigálni. Az egyik, hogy a polgári társadalmakban nincs hagyományuk a nyugdíjalapoknak. Kaptunk egy nagyon szép, Nemzetközi információk, tanulmányok című mellékletet, amelyben a vizsgálat kiterjed Írországra, az Egyesült Királyságra, Belgiumra, Németországra, Dániára, Svájcra - csak példaként -, ahol működnek nyugdíjalapok, méghozzá meglehetősen komoly hatékonysággal. El kellett olvasni a mellékletet.
Szintén szeretném helyesbíteni Bernáth Varga Balázs képviselőtársamat, amikor azt mondta, hogy a magánnyugdíjpénztár rokkantságuk esetén nem gondoskodik a rokkantnyugdíjba vonulókról és nem gondoskodik a hozzátartozók ellátásáról. A tárgyalt törvényjavaslatok szerint gondoskodik, mégpedig kettős megoldással: egyrészt, amikor valaki lerokkan, akkor az ő nevén szereplő tőke és hozam a Nyugdíjbiztosítási Igazgatósághoz kerül átutalásra, és ezáltal növeli a számára rendelkezésre álló nyugdíjforrást; másrészt pedig a hozzátartozójáról természetesen, hiszen a magánnyugdíjpénztárban felhalmozott tőke és hozam teljeskörűen örökölhető, és az örökösök rendelkezésére áll. Azt hiszem, így teljes a kép.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť