DR. TAKÁCS IMRE

Full text search

DR. TAKÁCS IMRE
DR. TAKÁCS IMRE (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Képviselőtársaim! Mádi László felvetette a bizonytalanságot az új nyugdíjreformmal kapcsolatban. Én azt hiszem, hogy az a bizonytalanság, ami a jelenlegi rendszer szerint működik, még nagyobb fokú. Tehát azok az ellentmondások, amelyek évről évre jelentkeznek a nyugdíjfolyósítás, nyugdíjbefizetés s a többi területen - azt hiszem, ezt Mádi László képviselőtársam is elismeri -, az sem egy tiszta ügy.
A másik: megemlítette, hogy a tervezett nyugdíjrendszer és a befizetési érdekeltség témája nincs biztosítva. Én azért - még kiegészítve Gaál Gyula képviselőtársam gondolatait - hozzá szeretném tenni, hogy az új rendszerben a nyugdíjak volumene, a szolgálati idő és a járulékfizetés nagysága jobban összefügg, mint a jelenlegi rendszerben. Hangsúlyozom tehát, hogy a jelenlegi rendszerben a nyugdíj nagysága nem függ olyan mértékben a szolgálati időtől és a befizetett járuléktól, mint a tervezetben. Én azt hiszem, hogy ezt Mádi képviselőtársam is tudja. Nem tudom, akkor miért mondta azt, hogy itt valami ellentmondás van. Az ellátások és a befizetések közötti kapcsolat, hogy ha jobban ki van dolgozva, márpedig az új rendszerben jobban ki van dolgozva, akkor ez a nyugdíjasoknak nem árt, hanem használ.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť