DR. GÖTZINGER ISTVÁN

Full text search

DR. GÖTZINGER ISTVÁN
DR. GÖTZINGER ISTVÁN (MSZP): Köszönöm a szót. (Dr. Boross Péterhez:) Tisztelt Képviselő Úr! Csak három mondat, ami a népesség- és születésszám jövőbeli alakulására vonatkozó előrejelzéseket illeti: a kormány megtehette volna, hogy a saját kívánságait írja be, de valahol ez azért a tudomány és a tudomány képviselőinek az előrejelzéseit fogadta el. Nem olyan egzakt tudomány, mint a matematika, de valószínűségekkel számol. Én azt hiszem, szívszorító ez az előrejelzés, de mégsem tehet egy komoly kormány mást, mint elfogadja a szakértők előrejelzését.
Az időpont: ön tudja, nagy tisztelettel jelentem ezt ki, hogy a politikában vannak helyzetek, amikor a politikusoknak dönteni kell. Lehet sok érvet és ellenérvet felhozni; meggyőződésem, hogy a nyugdíjrendszer reformja az a kérdés, amikor most dönteni kell.
A harmadik, amiről szólni szeretnék: ez a tervezett rendszer egy olyan rendszer, amelyik nem kötődik az évről évre változó gazdasági mutatókhoz. A belső arányai teszik rendszerré, amelyek akkor is megállnak, ha nem az a három alternatíva, amelyeket kidolgozott az előterjesztő, hanem esetleg ennél rosszabb alternatívák következnek be; az arányok akkor is élnek, legalábbis reményem és hitem szerint. Persze minden, jövőre vonatkozó döntésben óriási a bizonytalanság, de eszköz lehet a bizonytalanság csökkentésére. Én ezért tartom fontosnak, hogy a bizonytalanság csökkentésére irányul ez a rendszer.
Köszönöm. (Taps a kormányzó pártok padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť