DR. DÁVID IBOLYA

Full text search

DR. DÁVID IBOLYA
DR. DÁVID IBOLYA (MDF): Tisztelt Elnök Asszony! Kedves Képviselőtársaim! Földesi Zoltán képviselő úr azt mondta, nem lehet minden törvényjavaslatot kivinni a társadalom elé és népszavazásra bocsátani. Szeretném két dologra felhívni a figyelmét. Volt egy 1991-ben megszületett országgyűlési határozat, amiben akkor az országgyűlési pártok többsége, függetlenül attól, hogy ellenzéki vagy kormánypárti volt, megegyezett arról, hogyan kellene átalakítani a társadalombiztosítást. Három lépcsőre gondoltak, ebben nagy támogatottság volt. Biztató volt '94-ben, hogy a kormány a kormányprogramjában megfogalmazta, hogy amennyiben a nagy átalakítási rendszereket, illetőleg a költségvetést érintő nagy reformokat, az államháztartási reformot végrehajtja, ezt csak egyféleképpen teszi: a széles társadalmi rétegek bevonásával.
Ezzel szemben mi megkaptuk ezt az igazán nagy terjedelmű anyagot, ami érinti az államháztartási reformot, és megkaptuk mellé a nyugdíjasszervezetek véleményét is, megkaptuk mellé az önkormányzatok, a társadalombiztosítási önkormányzatok véleményét is, és vagy az volt véleményük, hogy nem egyeztettek velük, vagy az, hogy nem vették figyelembe a véleményüket.
Én meglepetten hallottam Bleyer Jenő hozzászólását. Képviselő úr elmondásával szemben kezemben tartom a nyugdíjasszervezetének véleményét a reformról. Csak néhány mondatot szeretnék belőle mondani: "A kormány a nyugdíjrendszer kialakításában kapkodik és a vidék véleményét mellőzte."
(10.40)
"A jelenlegi felosztó-kirovó rendszert kell továbbra is fenntartani." "Mi a garancia az önkéntes nyugdíj-biztosítási pénztár fizetőképességére?" És még folytathatnám a kérdéseket. Ezt a saját nyugdíjasszervezete adta ki.
Köszönöm a figyelmüket.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť