BERREGI ISTVÁN

Full text search

BERREGI ISTVÁN
BERREGI ISTVÁN (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Szintén nagy érdeklődéssel olvastam és hallgattam most is a napirenden lévő törvényjavaslat tárgyalását, hisz ez valahol hosszú távon igyekszik meghatározni a ma még akár középkorban lévő hölgyek és urak nyugdíjait. Mégis engedjék meg - aggodalommal tudok gondolni egy-egy jelenségre, ami ma egyre gyakrabban, egyre szélesebb rétegben kezd köztudottá válni, és én nagyon csodálkozom azon, erre valahogy még nem figyelt kellőképpen oda az illetékes hatóság.
Hadd mondjak most egy konkrét példák: fehérvári vagyok, tudják, ez egy elég nagy ipari zóna, és igyekszik is segíteni minden olyanon, aki igyekszik valahol vállalatot alapítani - tulajdonosi részt is. Szó szerint is mondom: igyekszünk elég szélesre nyitni kapuinkat, amelyeken két helyen be is fértek Szélesék - mondatnám a Videotont és az Ikarust -, és tudnám bizonyítani, mert akár még ide is tudnék hozni embereket, akik ezt - konkrétumról van szó, nem mese - hirdetik, és vesznek fel munkaközvetítőkön keresztül alkalmazottakat. Maradjunk az Ikarusnál: odamegy az úr, valóban kiváló szakember, aki egy másik üzemben most lett munkanélküli, meg is beszélik, meg is ígérik neki, hogy igen, jöhet hétfőtől, 1-jétől vagy 15-étől dolgozni. Utána, mikor egy kicsit bátrabbak, akkor mindjárt mondják: csinálunk szerződést bruttó 19 000 forintról, de nem kell félni, mert a nettója 40 000 forint lesz. Uraim! Nagyon szomorú, hogy ilyenek egyre gyakrabban előfordulnak, és ez egyre nyilvánvalóbb, egyre világosabb.
Hadd mondjak még egy példát! Nagyon közel lakik hozzám egy nagyon jó barátom, a fia tavaly végzett közgazdasági egyetemen. Mint fiatal közgazdász kiváló helyet kapott, szintén Fehérváron. Dicsekszik a fiú, hogy Pista bácsi, a szerződésem nagyon kevésről szól, de 40 000-rel többet kapok, mint amennyiről a szerződésem szól. Ezeket, azt hiszem, egy kicsit komolyabban meg kellene nézni, és ha ilyen gyakran felvetődik, azt hiszem, ebből a sok kicsi sokra megy elvű alapból tevődnek össze ezek a hiányosságok, amelyek végül sok milliárdra rúgnak.
Köszönöm szépen, lejárt az időm. Nem akarom tovább húzni. (Taps az FKGP padsoraiban.).

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť