ASZÓDI ILONA KATALIN

Full text search

ASZÓDI ILONA KATALIN
ASZÓDI ILONA KATALIN (független): Köszönöm a szót. Itt az ellenzéki oldalon igen sokszor elhangzik az, hogy a számítások nem megfelelőek, és most éppen Bernáth Varga Balázs képviselőtársam hiányolta ennek magyar vonatkozásait.
Én is úgy látom, hogy valóban elég sok háttéranyagot kaptunk, és ezt van mód tanulmányozni a képviselőknek, azonban egy dolgot én is szeretnék elmondani ezzel kapcsolatosan. Arra nincs mód, hogy a tárgyalás ideje alatt a lakosság véleményét kikérjük. Akkor, amikor egy ilyen óriási jelentőségű törvényről van szó, és amikor kétségtelen tény, hogy a kormány végzett számításokat, az elkészült háttéranyagokkal a Pénzügyminisztérium is bármikor készen áll arra, hogy a képviselők kérdéseire válaszoljon, ez nagyon hasznos és nagyon jó; azonban nem lehetne azokat az információkat nélkülözni - miután ezek a számítások végül is nem tudnak olyasmit jósolni, ami majd feltétlenül úgy fog bekövetkezni a következő évtizedekben, ahogyan éppenséggel pont kiszámítják, egészen biztos, hogy nagy bizonytalansági tényező van egy új rendszernél, éppen ezért fontos lenne, hogy a lakosságtól érkező véleményeket is legyen mód mérlegelni. Nemcsak ennél a törvényjavaslatnál, nemcsak ennél a csomagnál, hanem más törvények esetében is azt tapasztalom, hogy nincs idő arra, hogy a lakossággal megismertessük és az embereknek a véleményét kérjük. Kifejezetten ennél a törvénycsomagnál ez pedig óriási nagy hiba.
Azt gondolom, nem szabadna ebbe a zsákutcába belemenni; az embereknek általában véve fogalmuk sincs arról, hogy most itt valójában milyen pontokról tárgyalunk, miről beszélünk. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Erre kellene időt hagyni. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) A társadalmi párbeszéd nem egyenlő a szakszervezetekkel való egyeztetéssel. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť