RUSZNÁK MIKLÓS

Full text search

RUSZNÁK MIKLÓS
RUSZNÁK MIKLÓS (KDNP): Köszönöm szépen, elnök asszony, a szót. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Miniszter Asszony!
A parlament az elmúlt év végi hajrában elfogadta a kormánypártok néhány tizednyi szavazatának többségével a privatizációs törvény módosítását. Ennek egyik szakasza azt tartalmazza, hogy a kormány ingyenes állami vagyonhoz juttatja a szövetkezeteket. A törvényt a köztársasági elnök úr nem írta alá, és a visszaküldött törvényt a parlament újra tárgyalja majd a következő hetekben.
Az elképzelések szerint a Tokaj Kereskedőházat is érintenék a változások, ha a törvény újratárgyalása után a kormánypártok megszavaznák azt. Bár több frakció bejelentette, hogy kéri majd az Alkotmánybíróság döntését a törvénnyel kapcsolatban.
Tokaj-Hegyalja az ország nemzeti kincse és vagyona. A Tokaj Kereskedőház az elmúlt két-három évben stabilizálta pénzügyi és gazdasági helyzetét. Tokaj-Hegyalja szőlősgazdáinak egyre növekvő mértékben kiszámítható és megbízható partnere lett. Nagy mértékű integráló tevékenységet is ellát Hegyalja területén a szőlőtermelő gazdák körében. A vállalat jelenlegi vezetése információm szerint mindent megtesz Tokaj-Hegyalja, történelmi borvidékünk hírnevének visszaszerzésére és annak megőrzésére. Az ott végzett munka jó irányba indult el a jelenlegi felállás szerint, és a jövő reményekre jogosítja fel az oly sok áldozatot hozó hegyaljai szőlőtermelőket is, bár a pénzügyi kormányzat mindent megtesz, hogy az adó- és tb-törvényekkel kapcsolatosan a szőlőtermelőket tönkretegye.
Kérdezem ezért miniszter asszonyt, hogy mely szövetkezetek kaphatják meg a hazánk nemzeti kincsét őrző majd csak kétmilliárdos nemzeti vagyonát, és egyáltalán beszéltek-e a kereskedőház dolgozóival, vezetőivel, a szőlősgazdákkal, hogy ők hogyan látják ennek a törvénynek esetleges végrehajtását. Megkérdezték-e azokat, akik élvezői vagy éppen újra szenvedői lesznek ennek az átalakításnak? Várom miniszter asszony válaszát. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť