DR. PÁLOS MIKLÓS

Full text search

DR. PÁLOS MIKLÓS
DR. PÁLOS MIKLÓS (KDNP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszterelnök Úr! Holnapután lesz egy éve annak, hogy azonnali kérdést intéztem önhöz, és felhívtam a kormány figyelmét a társadalmi szervezetek kezelői jogának megszüntetése kapcsán keletkezett törvénykezdeményezési kötelezettségükre. Ön akkor Suchman Tamás tárca nélküli minisztert jelölte ki válaszadásra, amit én tudomásul vettem, és a miniszter úr válaszát is elfogadtam, különös tekintettel arra, hogy a törvényjavaslat tárgyalása hat parlamenti párt bevonásával, ígéretéhez híven, pár napon belül meg is kezdődött.
Több mint fél évig folytak a tárgyalások, és bár mindjárt az egyeztetések elején nyilvánvalóvá váltak a pártok koncepcionális kérdésekben való különbözőségei, mi mégis végigültük a tárgyalásokat, és aláírásunkkal erősítettük meg a beterjesztett törvényjavaslatot. Ezt az aláírást mi nem vontuk vissza, és nem is szándékozunk visszavonni.
Most a lapokból értesültünk arról, hogy az MSZP elnöksége egy határozat kapcsán visszavonta ezt a törvényjavaslatot, s ezt parlamenti formában elő is terjesztette, és ezzel továbbra is fenn kívánja tartani az alkotmányellenes helyzetet. Ez nemcsak a politikai pártok érdekeit sérti, hanem a társadalmi szervezetek működését is veszélyezteti, hiszen több száz társadalmi szervezet érintett az ügyben.
Kérdezem a miniszterelnök úrtól: ezek után a kormány mit kíván tenni annak az érdekében, hogy a közel hat éve húzódó alkotmányos mulasztást megszüntesse, ingatlanvagyonhoz juttassa a társadalmi szervezeteket, a politikai pártok tekintetében pedig megszüntesse azt az égbekiáltó igazságtalanságot, amit nem mi idéztünk elő?
Várom szíves válaszát. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť