DR. SZEKERES IMRE

Full text search

DR. SZEKERES IMRE
DR. SZEKERES IMRE (MSZP): Tisztelt Képviselőtársaim! Azt gondolom, amiről Pető Iván beszélt, mindenki számára egyértelmű és egyértelmű politikai állásfoglalást is kíván. Nevezetesen, ha vannak társadalmi konfliktusok - és egy átalakulásban mindig adódnak -, azokat tárgyalásos úton, békés eszközökkel oldja-e meg egy politikai intézményrendszer, nevezetesen a kormányzat vagy az Országgyűlés, vagy pedig ezen túllépő eszközökkel.
Ma már volt arról szó, hogy mind a két kormánypárt a tárgyalásos megoldások híve. Meg kell azonban sajnálattal állapítanom, hogy az ellenzéki pártok némelyike részéről ilyen egyértelmű állásfoglalás nem hangzott el. Ezt azért tartom nagyon sajnálatosnak, mert meg vagyok arról győződve, hogy a magyar parlamentarizmus szempontjából ez egy kulcsfontosságú kérdés.
Végül mindarra, ami itt a mai nap során a napirend előtti vitákban e kérdés körül zajlott, engedjék, meg, hogy elmondjak egy kínai közmondást. (Zaj. - Dr. Torgyán József: Egy szovjetet inkább!) Ha egy okos és egy buta ember vitatkozik, ki bírja tovább idegekkel? A buta ember. Miért? Mert a buta ember minden okos érvre tud butaságot mondani, de az okos ember nem tud minden butaságra okos érvet mondani.
Köszönöm. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť