DR. SZEKERES IMRE

Full text search

DR. SZEKERES IMRE
DR. SZEKERES IMRE (MSZP): Tisztelt Képviselőtársaim! A napirend előtti hozzászólás címe alapján, azt gondolom, minden országgyűlési képviselő mást várt, mint ami itt elhangzott.
(15.20)
Elsősorban nyilvánvalóan azt vártuk, hogy Torgyán József a Független Kisgazdapárt nevében egyértelműen és világosan elhatárolódik Maczó Ágnes március 15-ei (Derültség az FKGP padsoraiban.) és 17-ei beszédétől. Ez bizonyította volna ugyanis azt, hogy a Kisgazdapárt alapítói hitvallásához, régi, nagy tekintélyű politikusaihoz képest ugyanazt a demokratikus történelmi hagyományt folytatja, amely a Kisgazdapártra a két világháború között és azután is jellemző volt. (Dr. Torgyán József: Azokat kivégezték! - Derültség az FKGP soraiban. - Gyimóthy Géza: Papp Jánosról beszélj!) Elnök asszony, megvárom, amíg a kisgazda urak befejezik a hangoskodást. (Dr. Homoki János: Nem baj, hogy egész másról beszél?) Köszönöm szépen.
Ugyanis aki tegnap este látta a tévének A hét című műsorát, az látott egy történelmi hasonlatot és példát; nevezetesen a német Bundestag parlament példáját, ahol az akkori köztársasági elnök, Jenninger egy hasonló mondatot mondott... (Közbeszólások: A parlament elnöke!), elnézést, a parlament elnöke egy hasonló mondatot mondott (Dr. Torgyán József: Ügyrend!), majd másnap nem volt a parlament elnöke, és Willy Brandt ezt a napot a német történelem sötét napjának nevezte. (Dr. Torgyán József: Még jó, hogy nem a szovjet parlamenttel példálódzik.) Úgy gondolom, hogy két ilyen sötét nap van a parlament történetében: március 17-e, amikor Maczó Ágnes szavai elhangzottak (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), és a mai nap (Az elnök kikapcsolja a képviselő mikrofonját.), amikor Torgyán József ettől nem határolódott el. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť