IZSÓ MIHÁLY

Full text search

IZSÓ MIHÁLY
IZSÓ MIHÁLY (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársak! Államtitkár Asszony! A Kelet-Cserhát Tájvédelmi Körzet térségéből - Mátraszőlős, Márkháza, Buják, Nagybárkány, Garab, Ecser, Kozad stb. - panaszlevél érkezett hozzánk, hogy a részarány-tulajdonosoknak és tagi tulajdonosoknak a pásztói földhivatal megtagadta a tulajdonlapi bejegyzését.
A panaszosok szerint a földhivatal arra hivatkozott, hogy a Bükki Nemzeti Park igazgatósága nem járult hozzá a bejegyzéshez, holott a területeket a földkiadó bizottság birtokukba is adta. A pásztói földhivatalból bekértük az üggyel kapcsolatos konkrét információt, mely szerint a Bükki Nemzeti Park igazgatósága hivatkozott egy rendeletre, hogy 1994. május 20. után védett terület nem adható tulajdonba. A tulajdonosok szeretnének gazdálkodni a hitelesen bejegyzett saját területükön erdőbirtokossági formában.
Tisztelettel kérdezem az államtitkár asszonyt: hogyan juthatnak földterülethez azok a részarány-tulajdonosok, tagi tulajdonosok vagy más jogosultak, akik ilyen tiltó rendelkezések közbejötte miatt hátrányos helyzetbe kerülnek vagy kerültek. Tisztelettel várom válaszát. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť