BALSAY ISTVÁN

Full text search

BALSAY ISTVÁN
BALSAY ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! "Ingó-bingó zöld fűszál, a nyeremény hol kószál?" címmel interpellációt intéztem belügyminiszter úrhoz mintegy fél évvel ezelőtt. Akkor a házelnök úr megrovásban részesített, hogy miért ilyen kínrímekben fogalmazom meg a kérdéseimet. A kérdésre adott választ a parlament elfogadta, intézkedés azonban nem történt. Ezért vagyok kénytelen ismételten, most már nem kínrímben megfogalmazni azoknak a panaszosoknak, több mint 2000 embernek a panaszát, akik semmilyen érdemi intézkedést nem kaptak azóta.
Ki engedélyezte a nyereményeket végül is eltüntető Bingó Lottó Kft. létrehozását? Egyáltalán miért kellett ennek a számsorsjátéknak a működtetésére külön szervezetet létrehozni, és miért nem a játékengedély jogosultja, a 100 százalékos állami tulajdonú Bingó Sport Kft. szervezte a játékot? Ön szerint ezt a fajta lebonyolítást a hatályos jogi szabályozás lehetővé tette-e?
Másodszor: az állami tulajdonú Bingó Sport Kft. miért csak 5 százalékban volt tulajdonosa a Bingó Lottó Kft.-nek? Miért ilyen tulajdonosi szerkezet alakult ki a Bingó Lottó Kft.-ben? Kik is valójában a Bingó Lottó Kft. tulajdonosai, ezek közül is például kik a Filmiroda Rt. tulajdonosai? A Bingó Lottó Kft. milyen lépéseket tett részben mint tulajdonos, részben mint a játékengedély jogosultja a Bingó Lottó Kft. által végzett tevékenység felügyelete, ellenőrzése ügyében? Megjegyzem, tisztelt államtitkár úr, hogy a miniszter úr interpellációs válaszában jelezte, erre a kérdésre majd visszatér, ez azonban a mai napig nem történt meg. Ha semmilyet, miért nem, ha igen, miért nem volt ez elégséges?
Ki volt, illetőleg jelenleg ki a Bingó Sport Kft. ügyvezetője? Az ügyben kinek és milyen felelősségét állapították már meg és az illető, vagy illetők milyen büntetésben részesültek? Ki, vagy kik ellen indult büntetőeljárás és az jelenleg hol tart, tisztelt államtitkár úr? Elkészült-e a miniszter úr által ígért kormány-előterjesztés, amely a károk rendezését szolgálja? Ha nem, miért nem?
Végül, de egyáltalán nem utolsó sorban szeretném megtudni, hogy mikor, hogyan és miből kapják már meg végre a károsultak az őket jogosan megillető nyereményeket, hiszen közel 2000 emberről van szó, akiknek a televízióban és a sajtóban ígéretet tettek az állam által garantált és szervezett játékok során, hogy a nyereményüket megkapják. Miért nem tudja rendezni a kormány, illetve a minisztérium ezt az egyszerűnek tűnő és sokakat érintő ügyet? Várom tisztelettel államtitkár úr válaszát. (Taps az ellenzék padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť