DR. SZENT-IVÁNYI ISTVÁN

Full text search

DR. SZENT-IVÁNYI ISTVÁN
DR. SZENT-IVÁNYI ISTVÁN külügyminisztériumi államtitkár, a napirendi pont előadója: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A két külügyminiszter 1996. április 22-én Zágrábban írta alá a Magyar Köztársaság és az egykori Jugoszláv Szocialista Szövetségi Köztársaság közötti kétoldalú nemzetközi szerződések jogutódlásáról rendelkező jegyzőkönyvet. Ezen jegyzőkönyv értelmében a szerződő felek végrehajtják azon a korábban érvényben lévő nemzetközi szerződésekből rájuk háruló kötelezettségeket, amelyeket érvényben lévőnek tartanak szükségesnek. A jegyzőkönyv melléklete tartalmazza azt a huszonegy kétoldalú egyezményt, amelynek hatályban tartását a két fél egyhangúlag fenntartotta.
Az Országgyűlés megerősítésével lép hatályba ez a jegyzőkönyv, és ezzel lehetségessé válik, hogy az eddig is hallgatólagosan alkalmazott szerződések most már a nemzetközi jog megfelelő szabályai szerint érvényesüljenek. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť