DR. PUSZTAI ERZSÉBET

Full text search

DR. PUSZTAI ERZSÉBET
DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Asszony! Augusztusban, amikor jártam az országot, szinte mindenhol szomorú képet mutattak a vadgesztenyefák. Lombjuk már augusztus elején elsárgult és hullani kezdett. Csodálkozva néztem, hogy mi történhetett, majd egy fa alatt állva, úgy augusztus közepe táján tapasztalhattam az apró, körülbelül 3 milliméternyi lepkék tömegének rajzását.
Tisztelt Államtitkár Asszony! Tekintettel arra, hogy környezetemben érdeklődve senki nem tudta pontosan a vadgesztenyefák betegségének okát és az ellene való küzdelem módját, azt gondolom, nagyon fontos az, hogy az ország tudjon arról, mi történt, és mit tehet a vadgesztenyefák végleges elpusztulása ellen. Kérem, tájékoztassa tehát az országot, mit lehet tenni a vadgesztenye-állomány megvédése érdekében, és mit tervez ez ügyben a Környezetvédelmi Minisztérium. (Taps az MDNP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť