CSÉPE BÉLA

Full text search

CSÉPE BÉLA
CSÉPE BÉLA (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Ebből a frakcióból először megszólalva én is ahhoz a kérdéshez szeretnék csatlakozni, illetve azt szeretném folytatni, ami röviddel ezelőtt elhangzott, ez pedig az energiaár-emelések kompenzációja.
A már elhangzottakon túl én nagyon határozottan arra szeretnék rákérdezni, hogy mi az oka ennek a késlekedésnek. Tudniillik ezt a kérdést nem az aktualizálja, hogy most október 1-jétől ismét emelkednek az energiaárak, nem az, hogy volt egy januári kormányhatározat, hanem az, hogy mióta ezek az energiaár-emelések folyamatosan bekövetkeznek, mindig ott van a kormányzat részéről az ígéret, hogy lesz kompenzáció az elesett, szegény rétegek számára.
Két részre kell bontani ezt a kérdést. Egyrészt a villanyáremelés kompenzációjára, másrészt a gázáremelés kompenzációjára. A villanyárammal kapcsolatban ismeretes, hogy már létrejött - megkésve ugyan - az Energiaalapítvány, de eddig még senki ezen az úton kompenzációhoz nem jutott. Tehát ez a kérdésünk, hogy honnan eredeztethető ez a késlekedés.
Viszont a gáz árának emelkedésével kapcsolatban még rosszabb a helyzet. Mint bizonyára tudják, erre még nincs alapítvány, nincs módszer, nem tudni, hogyan fogják megkapni az erre rászorulók a kompenzációt.
Tehát, miniszter úr - csatlakozva az előbbi kérdéshez -, nyomatékosan kérdezem, hogy miért kellett ennyire késlekedni a villanyáremelés kompenzációjával, és miért nincs még egyáltalán semmi a láthatáron a gázáremelés kompenzációjával kapcsolatban.
Kérem válaszát. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť