VARGÁNÉ KERÉKGYÁRTÓ ILDIKÓ

Full text search

VARGÁNÉ KERÉKGYÁRTÓ ILDIKÓ
VARGÁNÉ KERÉKGYÁRTÓ ILDIKÓ, a foglalkoztatási és munkaügyi bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Ígérem, igyekszem betartani az időt. Tisztelt Ház! Kedves Képviselőtársaim! A foglalkoztatási és munkaügyi bizottság is elmúlt heti ülésén megtárgyalta a '96. évi költségvetés végrehajtásáról szóló törvényjavaslatot és az Állami Számvevőszék erről szóló jelentését.
A bizottság vitájában elhangzott, hogy a '96-os év lényegében a gazdasági stabilizációs politika végrehajtásának jegyében zajlott le, ehhez idomult a költségvetés végrehajtása is. A fő szempont a pénzügyi egyensúly megteremtése volt, ami sikeresnek mondható, hiszen a központi költségvetés egyenlege és az államháztartás egyenlege javult az előirányzathoz képest.
A foglalkoztatási és munkaügyi bizottság tagjai különösen örömmel olvasták a zárszámadásban, hogy a foglalkoztatás is javult az előirányzathoz képest, a tervezett 1 százalékos csökkenéssel szemben csak 0,1 százalékkal esett vissza. Tehát ami a korábbi évekre sajnos, nagyon jellemző volt, hogy a foglalkoztatottak létszáma rohamosan csökken, most végre megállt.
Összegezve a foglalkoztatási bizottságban elhangzott vitát, a jelen lévő 13 képviselőtársunk közül 11-en támogatták, és 2 ellenzéki képviselőtársunk pedig tartózkodott. Ennek alapján a bizottság az országgyűlési vitát elkezdhetőnek, a javaslatot pedig tárgyalásra alkalmasnak tartja.
Köszönöm a szót. (Taps.)
(10.30)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť