SELMECZI GABRIELLA

Full text search

SELMECZI GABRIELLA
SELMECZI GABRIELLA (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A tb-önkormányzatok úgy kezdték, ahogy befejezték: botrányokkal fejezték be, és botrányokkal kezdték el most működésüket. Nem tudni, hogy kinek áll érdekében ez a folyamatos botránykeltés, egyet azonban biztosan tudunk: kinek nem áll érdekében. Ez pedig a biztosított, az állampolgár, aki fizeti a tb-járulékokat. És mit kap a magas járulékokért cserébe? Várhatóan alacsony nyugdíjat és egyre csökkenő színvonalú, minőségű egészségügyi szolgáltatást, amelynek persze a fő oka a pénzhiány.
Úgy tűnik, a kormány köreiben kezd elterjedni az a gyakorlat, hogy az általuk rossznak ítélt törvényeket nem kell betartani vagy esetleg eltanulták egykori egészségbiztosítási önkormányzati vezetők szokását a rugalmas törvényalkotásról; Sándor László vagy Simsa Péter kedvenc jogalkotása volt a rugalmas törvényalkalmazás.
Mi is történt a megválasztott testületeknél? Rögtön a megválasztásuk után kirobbant az összeférhetetlenségi botrány. Kiderült, hogy az egészségügyi önkormányzatnál 11 képviselő mandátuma kérdéses, valószínű, hogy törvénybe ütközik. A Fidesz szerint a polgári társadalom egyik alapfeltétele a törvényesség. A törvények betartása kötelező, és ha egy testület ennek nem tud eleget tenni, akkor a felügyeletet gyakorlónak kell azt haladéktalanul visszaállítani, aki jelen esetben a népjóléti miniszter úr. Az állampolgárok már levonták a következtetést, hiszen a népjóléti miniszter úr a kormány legnépszerűtlenebb tagja.
Kérdésem a következő az államtitkár úrhoz: nem gondolja-e, hogy a tb-önkormányzat példáját a járulékfizetők is követik, s majdan úgy értelmezik a rájuk vonatkozó jogszabályokat, ahogy számukra kedvezőbb lesz?
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť