BAUER TAMÁS

Full text search

BAUER TAMÁS
BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök úr. Amit Kutrucz Katalin mondott, arra már Juhász Pál reagált; én e megoldás közgazdasági tartalmát tartom fontosnak. Annyit tennék hozzá, hogy amíg az állam privatizál, addig óhatatlanul keverednek az állam közhatalmi és vállalkozási szerepei. Ez nem kerülhető meg a privatizációs törvényalkotásnál.
A dolog lényege - amiért szót kértem - Kósa Lajos előző hozzászólására vonatkozik. Tisztelt Kósa Képviselőtársam! A Házszabály kényszerítette ki tavaly azt a helyzetet, hogy miután benyújtottuk a magunk javaslatát, és többek között a Fidesz szavazataival azt a Ház tárgyalásba vette, a tárgyalása elkezdődött, a kormánynak nem volt más lehetősége, mint hogy amit sürgősen el akar intézni, azt a mienkhez módosítva próbálja elintézni. Ebben semmi suskus nem volt, mi pedig semmi olyat nem vállaltunk fel, amit tiszta lelkiismerettel ne támogathattunk volna. Azt a módosító javaslatot, amit mi sem tartottunk helyesnek, nem is szavaztuk meg mi sem. Ennek volt egy második menete, megjárta a köztársasági elnöki szintet, és amit végül is megszavazott a Ház, az szerintem vállalható, az nagyon fontos korlátját jelenti az esetleges visszaéléseknek. Nagyon sajnálatosnak tartottam akkor is - és most is -, hogy ehhez a Fidesz támogatását nem lehetett megszerezni.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť