ELNÖK (dr. Füzessy Tibor)

Full text search

ELNÖK (dr. Füzessy Tibor)
ELNÖK (dr. Füzessy Tibor): Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a javaslatsor elfogadása kizárja a kiegészítő ajánlás 3. pontjában szereplő javaslat elfogadását. A szavazásra feltett módosítójavaslat-sor minden elemét támogatja az előterjesztő. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 281 igen szavazattal, 4 nem szavazattal, tartózkodás nélkül elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most azokról a módosító javaslatokról határozunk az ajánlás és a kiegészítő ajánlás sorrendjében, amelyeket az előterjesztő nem támogatott, illetőleg a támogatott módosító javaslatok elfogadása után még szavazni lehet róluk.
A kiegészítő ajánlás 1. pontjában a költségvetési és kulturális bizottság a határozati javaslatot új ponttal javasolja kiegészíteni. Ehhez kapcsolódva a melléklet 3/2. pontjának módosítását javasolja. Indítványuk szerint a költségvetési törvény általános tartalékkeretéből kell finanszírozni a Magyar Távirati Iroda Részvénytársaság alaptőkéjének fedezetét is. Az alkotmányügyi bizottság nem támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 168 igen szavazattal, 106 nem szavazattal és 10 tartózkodással nem fogadta el.
Az ajánlás 11. pontjában Molnár Péter a határozati javaslat melléklete 8/6. pontjának elhagyását javasolja. Az alaprendelkezés szerint a tulajdonosi tanácsadó testület ülésein a felügyelőbizottság elnöke tanácskozási joggal, a könyvvizsgáló pedig e jog nélkül jelen lehet. A költségvetési és a kulturális bizottság támogatja, az alkotmányügyi bizottság nem támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 115 igen szavazattal, 155 nem szavazattal, 12 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyről kellett volna, de nem szavazott az Országgyűlés. (Senki sem jelentkezik.) Nincs jelentkező.
Tisztelt Országgyűlés! A zárószavazásra várhatóan jövő heti ülésünkön kerül sor.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť