JAUERNIK ISTVÁN

Full text search

JAUERNIK ISTVÁN
JAUERNIK ISTVÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Csak azért kértem kétperces hozzászólási lehetőséget, mert én nem akarok az önkormányzati szférának többet egy forinttal sem, csak azt, amit a költségvetés tartalmaz. Ha abban nem egyezik a véleményünk államtitkár úrral, hogy a szociális normatíva tartalmazza-e egész évre a gyermekvédelmi feladatokat, vagy nem tartalmazza, és ha azt az egész nagy csomagot nézzük, ami az önkormányzati támogatást illeti, akkor valószínűleg talán meg tudom győzni államtitkár urat, hogy amikor az 500 milliárd forintos önkormányzati csomagról beszéltünk, abban a 4 milliárd benne volt; és amikor az önkormányzatok összességében 14,5 százalékkal kaptak több pénzt, mint az előző évben, akkor ebbe a 4 milliárd forintot nagyon keményen beszámoltuk, a teljes 4 milliárd forintot. Így jött össze az, hogy az önkormányzatok 14,5 százalékkal több pénzt kaptak.
Tehát mindenképpen önkormányzati pénzként számolta be a Pénzügyminisztérium is és a Belügyminisztérium is a 4 milliárd forint. Ezt mindenféleképpen önkormányzati pénzként vettük figyelembe, és ha nem kellett volna ezen a címen a 4 milliárd forint, hanem csak 2,8 milliárd forint, akkor nagy valószínűséggel valamelyik normatíva vagy valamelyik központosított előirányzat nagyobb lehetett.
(22.00)
Én ezért úgy gondolom, nem kérek többet az önkormányzatoknak, csak azt a pénzt, ami az önkormányzati fejezetben van. Azt kérem, ezt ne vegyük el az önkormányzati céltól - ne is az önkormányzattól, hanem a gyermekvédelmi feladatoktól. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť