PUCH LÁSZLÓ

Full text search

PUCH LÁSZLÓ
PUCH LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Azt gondolom, hogy amit a reklámtörvénytől ellenzéki képviselőtársaim számon kértek, nem megvalósíthatók egy törvényben. Azt gondolom, nem lehet a magyar egészségügyet egy reklámtörvényben, nem lehet a magyar nyelvismeretet egy reklámtörvényben és a nyelvvédelmet egy reklámtörvényben biztosítani. Ezt folyamatosan, közösen, más szaktörvényekben kell tudnunk biztosítani. (Dr. Kövér László: Milyen szaktörvényekben?)
Mi úgy gondoltuk, hogy a reklámtörvény elsősorban a gazdasági reklámtevékenységet kell hogy szabályozza, és az sem teljesen felel meg a valóságnak, hogy nem készült szabályozás a dohánytermékek vagy a szesztermékek jelenlegi megengedő szabályozásánál szigorúbb és korlátok között tartandó reklámszabályozásra.
Azt gondolom, jelenlegi reklámtörvényünk minden szempontból megfelel az EU-konformitásnak és az EU-szabályoknak e tekintetben. Tehát vissza kell utasítsam, hogy ez a törvény nem kellően korszerű. Az igaz, hogy liberális törvény, megengedő törvény, és tényleg nagy szerepet szán az önszabályozó szervezeteknek, és azt gondolom - úgy, ahogy az amerikai példa is mutatja -, az önszabályozásnak is nagyon kemény visszatartó ereje van ezen a piacon. (Dr. Szájer József: Puha!)
Tehát azt hiszem, mindezek alapján ez a reklámtörvény egy előrelépés, nem egy végső állomás, és valószínűleg a gazdaság fejlődésével egy időben ezen a törvényen is lehet és kell majd módosítani, és az ehhez kapcsolódó törvényekben kell mindazt rendezni, amit ettől a törvénytől számon kérnek képviselőtársaim.
Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť