GYIMÓTHY GÉZA

Full text search

GYIMÓTHY GÉZA
GYIMÓTHY GÉZA (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! A Független Kisgazdapárt véleménye szerint a Budapest Bank botrányos privatizációja bizonyítja, hogy Magyarországon a politikai elit és a pénzügyi elit összefonódott. A Független Kisgazdapárt az elmúlt két év során nagyon sok esetben felszólalt a botrányos privatizáció miatt, Torgyán József '97 elejéig huszonöt alkalommal szólalt fel, '97. május 20-án követelte a büntetőeljárás megindítását a felelősök ellen, '97. február 4-én például interpellációban kérdezte meg a frakció, hogy a kormány mikor vonja felelősségre Bokros Lajos volt pénzügyminisztert; most már tudjuk, hogy Draskovics államtitkár úr is felelős e botrányos privatizációban.
A Független Kisgazdapárt nagyon elítélte azt a módszert, amikor például az egyetemisták 2000 forintjához fordult Bokros Lajos akkori pénzügyminiszter. '95. május 8-án, több mint két éve mutattunk rá a parlamentben, hogy egyfelől milliárdos a pazarlás a bankkonszolidáció révén, és közben a társadalom legszegényebb rétegeinél pedig - ezek közé tartoznak főleg a vidéki egyetemisták - gyakorlatilag a 2000 forinttal próbálták betömni azokat a réseket, amelyeket a felelőtlen gazdaságpolitika ütött az ország gazdasági rendszerén.
Tehát még egyszer: a Független Kisgazdapárt elítéli azt, hogy a titkosítások harminc, ötven, akár nyolcvan évre nemcsak ennél a banknál, hanem a többi bank botrányos privatizációjánál is lehetővé teszik a felelősöknek, hogy ne kerüljenek büntetés alá, és ezért a Független Kisgazdapárt ajánlja a tisztelt kormányzatnak, elsősorban a pénzügyi kormányzatnak, hogy tekintse át és vegye komolyan az Állami Számvevőszék jelentéseit. Sajnos az a tapasztalatunk (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), hogy az elmúlt három évben ezeket önök mindig elodázták.
Köszönöm szépen. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť