GAÁL GYULA

Full text search

GAÁL GYULA
GAÁL GYULA (SZDSZ): Elnök Úr! Hölgyeim és Uraim! Első, rövid megjegyzésem az, hogy nem igazán értem, mi történik az Országgyűlésben, ugyanis az MDF már a tegnapi napon napirend előtti hozzászólást tett. Azóta nem volt napirend, nem volt a Háznak ülése, most a második napirend előtti hozzászólásuk hangzik el napirend előtt. Nem igazán értem a Házszabály érvényesülését. (Közbeszólások a kormánypárti padsorokból: Ez így van!)
Második megjegyzésem:
A képviselő úr sikerpropagandáról beszél. Szeretném világossá tenni, hogy érzékcsalódás áldozata. Éveken keresztül ez az ellenzék azokat a gazdaságpolitikai törekvéseket és mindenféle politikai törekvést, amit ez a kormánykoalíció folytatott, igen durva hangon minősített; nem szakmailag, hanem erkölcsi kategóriákkal minősítette. És amikor látszik, hogy ennek a gazdaságpolitikának valóban eredményei vannak, és ezekre a minősítgetésekre a kormánykoalíció megpróbál higgadt hangon, de a tényekre rámutatva válaszolni, akkor az ellenzék azonnal arról beszél, hogy sikerpropagandát folytat a kormány. Azt gondolom, hogy itt, azonos mércével mérve, egyenlő távolságtartásból megítélve nem sikerpropagandáról van szó.
Egy dolog fér még bele a megjegyeznivalóimba, hogy minek az árát fizette meg a lakosság az elmúlt két évben. Mindenki úgy interpretálja, hogy a stabilizáció árát fizették meg a reálbércsökkenésekkel, a munkanélküliséggel és a nyugdíjak reálértékének a csökkenésével.
Nem erről van szó, tisztelt hölgyeim és uraim! Aminek az árát meg kellett fizetni, az az előző időszak pénzügyi egyensúlyvesztése; annak az árát kell megfizetni, hogy előtte nem figyeltek oda éveken keresztül arra, hogy annyit lehet elkölteni, amennyire lehetősége van az országnak. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Ennek kell megfizetni az árát, nem a stabilizációnak! A stabilizációnak az eredményeit fogja ez az ország éveken keresztül élvezni.
Köszönöm. (Taps a kormánypárti padsorokból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť