DR. RASKÓ GYÖRGY

Full text search

DR. RASKÓ GYÖRGY
DR. RASKÓ GYÖRGY (MDNP): Tisztelt Képviselőtársaim! Én úgy gondolom, arról, hogy mikor, ki, minek fizeti meg az árát, fölösleges itt vitatkozni.
Én azt gondolom, hogy egy olyan gazdaságpolitikának, ami negyven éven keresztül a világ normális részének trendjétől teljesen eltérő volt, ennek az árát fizetik meg nemcsak a magyar lakosság, hanem Kelet- és Közép-Európa más országainak állampolgárai is. Ez a tény. Ebből adódóan úgy gondolom, hogy ha súlyozzuk az arányokat, akkor a negyven év több, mint a négy év, ha már éppen a mostani kormánykoalíció az előző négy évben elkövetett, úgymond, hibákra hivatkozva gondolja, hogy a lakosságnak ez a 25 százalékos életszínvonal-csökkenése szükségszerű következmény és szükségszerű lépés volt.
Én azt gondolom, hogy a kormánynak a gazdaságinövekedés-ellenessége az, aminek az árát ma a magyar lakosság fizeti. Ne felejtsük el azt, hogy az 1,2 százalékos növekedés gyakorlatilag alig több a nullánál, érdeminek semmiképpen sem lehet nevezni. (Moraj a kormánypárti padsorokból.) A költségvetés '98. évi javaslatában vagy tervezetében, amit a kormány benyújtott, kincstári optimizmussal 3 százalékos növekedésről beszél mint tényről az 1997. évre vonatkozólag.
(9.10)
Ez alapján készültek azok a számítások és az a költségvetés, amelyet '98-ra kíván a kormány a parlament elé terjeszteni.
Ez a fajta kincstári optimizmus semmi gazdasági mutatóval nincs alátámasztva, és úgy tűnik, akármelyik jelentést nézzük, akár a KSH-ét, akár a Pénzügyminisztériumét (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), azok ezt semmiképpen sem támasztják alá. Ezt tartjuk mi igazán aggályosnak és problematikusnak. (Taps az ellenzéki pártok soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť