DR. HOMOKI JÁNOS

Full text search

DR. HOMOKI JÁNOS
DR. HOMOKI JÁNOS (FKGP): Tisztelt Képviselőtársaim! Azt, hogy egy jogállamban a demokrácia intézményrendszere milyen mértékben fejlődött ki, az is mutatja, hogy a választásokon győztes pártok hogyan tettek eleget választási ígéreteiknek. Horn Gyula azt mondta az elmúlt választások előtt, hogy rendbe teszi a gazdaságot, amit az előző kormányok elrontottak. (Közbekiáltások: Megtörtént!)
(9.00)
Kérem, ebből a mai napig semmit nem láttunk! (Közbeszólások.) Meg kell állapítanunk, hogy a kormánynak nem sikerült a magyar gazdaságot hosszú távú pályára állítani. (Derültség az MSZP padsoraiból.)
De azt is mondta Horn Gyula az elmúlt választások előtt két héttel, hogy ez a választás arról szól, hogy ebben az országban senkinek ne kelljen többé félnie. Kérem, ebben az országban nem félnek, hanem már rettegnek az emberek! (Felzúdulás az MSZP padsoraiban.) Rettegnek!
A munkanélküli attól retteg, hogy meddig kapja a munkanélküli-segélyt, mikor kerül ki a nyilvántartásból. A nyugdíjas attól retteg, hogy a nyugdíjából meg tud-e élni a következő hónapig, meg tudja-e venni a csirkelábat a szombati-vasárnapi levesbe. (Folyamatos zaj.) A pedagógus attól retteg, hogy meddig lesz állásban, meddig tartja őt az állam, mikor lesz elbocsátva. A két-háromgyerekes szülő - aki ma olyan ritka, mint a fehér holló - attól retteg, hogy tud-e adni a gyerekének másnap az iskolába tízórait vagy be tudja-e fizetni az ebédpénzt. Én vidéki tanítóktól kapok olyan leveleket, hogy a tanári kar adja össze a gyerekeknek az ebédrevalót, mert a gyerekek napokon keresztül nem esznek az iskolában.
Ilyen a helyzet, tisztelt képviselőtársaim! És nem nevetni kellene, amikor egy ellenzéki képviselő ezeket felveti, hanem konstruktívan cselekedni, és beváltani a választási ígéreteket.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť