DR. CSIHA JUDIT

Full text search

DR. CSIHA JUDIT
DR. CSIHA JUDIT tárca nélküli miniszter: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Kedves Képviselőtársaim! Az iménti felszólalásban elhangzottak közül egy-két apróságra szeretném felhívni a figyelmet, azon túl, hogy a házszabályszerűségével apró aggodalmam van, hiszen napirenden szerepel a privatizációs törvény módosítása e percben is.
Csak a tévedésekre szeretném felhívni a figyelmet. A tavaszi módosítás óta a szolgáltatások megrendelése közbeszerzési törvény alá esik, kedves képviselő úr, utána kell nézni. (Dr. Homoki János: És azelőtt?) Ez az egyik.
A másik: az Országgyűlés ellenőrzési hatásköre. A törvény 1995 óta tartalmazza, hogy az illetékes ellenőrző bizottság a gazdasági bizottság, egyébként minden évben ellenőrzi az ÁSZ.
Ezenkívül a költségvetési bizottság keretében egy privatizációs albizottság működik. A szocialisták javasolták a privatizációt ellenőrző állandó bizottság létrehozását, amit a Ház nem fogadott el.
Az ÁPV Rt. teljes gazdálkodásáról szóló beszámoló évente a Ház asztalára kerül, ezt megelőzően a bizottságok megtárgyalják. Így volt ez az idén is. Igaz, hogy a kisgazda frakció képviselői nem sűrűn vettek részt ezeken a bizottsági üléseken.
A leltárral kapcsolatban csak azt érdemes megjegyezni, hogy a leltárat 1990-ben el kellett volna készíteni, amikor a Független Kisgazdapárt még a szeme fényénél is jobban vigyázott a koalíció egységére. Nem készült el ez a leltár, ehhez képest 1997-ben már csak arra nyílik mód, hogy azzal számoljunk el az akkori adatok és a jelenlegi adatok összevetésével, hogy mi is történt az állami vagyonnal.
Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť