DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm szépen, elnök úr, de engedje meg nekem, hogy mindenekelőtt egy ügyrendi észrevételt tegyek, ugyanis az alkotmányügyi, törvény-előkészítő, igazságügyi és ügyrendi bizottságtól most nemrég kaptuk meg a meghívót, amely szerint a mai napon, tehát hétfőn a plenáris ülés tárgysorozatának megállapítását követően a főemelet 37-38. számú termében ülést tart.
Miután a Független Kisgazdapárt frakciójának álláspontja szerint valamennyi országgyűlési képviselőnek részt kell vennie az Országgyűlés munkájában, ahogy azt az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló törvény is megállapítja, úgy gondolom, hogy nem tudunk egyszerre két helyszínen jelen lenni. És ezért ügyrendi javaslatot terjesztek elő abban a körben, hogy tessék megszavaztatni a Házat, joga van-e az or-szágyűlési képviselőnek az Országgyűlés plenáris ülésén részt venni. Ugyanis ha egy olyan helyzet elé állítanak minket, hogy valamelyik, az Országgyűlés munkája szempontjából fontos ülésen - legyen az ne a plenáris ülés, hanem adott esetben a bizottsági ülés - már eleve nem tudunk részt venni, ez ellehetetleníti a munkánkat.
A Független Kisgazdapárt frakciója ez ellen tiltakozik, és javasolja az ügyben az Országgyűlés megszavaztatását. Ez az ügyrendi javaslatom, és ezt követően, ha meg tetszik engedni, a napirend előtti felszólalásomra kerítenék sort. De az ügyrendi javaslatunknak azért tulajdonítunk mindent megelőző jelentőséget, mert enélkül a munkánkat végezni nem tudnánk.
Köszönöm a türelmüket.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť